De afgelopen twee jaren was Paul Leenards coach bij de Sustainable Healthcare Challenge. Dit is een traject waarbij startups met innovatieve ideeën voor het verbeteren van de zorg worden begeleid. Het doel is om uiteindelijk op het congres van de SHC in mei een pitch te kunnen geven voor het publiek en voor een jury. Met de pitch kan zowel een financiële bijdrage als een bijdrage in natura aan de startup worden gegund. Het kan helpen om weer een stap verder in de richting van het realiseren van het idee te brengen.

Ook in 2019 begeleid Paul een startup in de SHC. Onder de werktitel “Health Mate” wordt onderzocht of een persoonlijk data model kan worden ontwikkeld die weer wordt gevoed met informatie uit bestaande systemen, zoals fitbits en Smartphones. Dat model kan dienen als communicatie middel tussen patiënt en huisarts.