Bron: Enough already about the job-hopping Millennials [Fivethirtyeight,com - Ben Casselman, 05/05/2015]

“Job-hopping” is iets wat Millennials ogenschijnlijk meer doen dan voorgaande generaties. Ze zouden niet loyaal zijn aan het bedrijf waar ze werken en bij de eerste mogelijkheid weer verder kijken naar een nieuwe positie. Als bedrijf moet je dan ook meer je best doen om het de Millennial naar de zin te maken en zo te voorkomen dat deze weer verder vliegt naar de concurrent.

Op de website van Fivethirthyeight,com staan gegevens over de Amerikaanse arbeidsmarkt die een ander beeld, een meer genuanceerd beeld laten zien. Het is zo dat Millennials relatief gezien minder lang bij hun huidige werkgever in dienst zijn: Jongeren onder 24 jaar zijn doorgaans nog maar 16 maanden in dienst, terwijl de al wat oudere groep (25-34) gemiddeld 3 jaar in dienst zijn en de hele groep aan werknemers boven 25 jaar zijn gemiddeld 5,5 jaar in dienst. Daar staat tegenover dat in de eerste plaats jongeren die net afgestudeerd zijn nog maar weinig gelegenheid hebben gehad om werkervaring op te bouwen. En dat ze nog bezig om hun loopbaan te starten en op te bouwen. Het is dus te verwachten dat ze gemiddeld korter in dienst zijn dan medewerkers uit eerdere generaties.

Wat is interessant is het percentage van medewerkers die op maand basis van baan wisselen. Dat percentage lag in de jaren 80, het tijdperk van de generatie X, gelijk aan het huidige percentage (3%). En dat percentage is zelfs wat lager dan dat van het midden van de jaren 90, toen dat percentage rond de 4% lag. Daarmee lijkt het eerder dat jongeren minder mobiel zijn dat de algemene verwachtingen doen vermoeden.

 


Terug naar de Digitale Curator pagina's