Sinds begin 2017 is Paul Leenards formeel gecertificeerd als Evernote Certified Consultant. Evernote is een cloud gebaseerde oplossing voor het makkelijk opslaan en archiveren van notities, bestanden, e-mails, etc. Met de Evernote for Business oplossing kunnen bedrijven en organisaties eenvoudige workflows opzetten in het samenwerken, afspraken maken en onderling communiceren. Er zijn ook talloze oplossingen, zowel gratis als betaald, die aan Evernote toegevoegd kunnen worden om zo nog meer functionaliteit te bieden.

Als gebruiker van Evernote heeft Paul al veel ervaring met het opzetten van archieven voor zowel persoonlijk als zakelijke omgevingen. Door het goed gebruiken van tags kunnen bestanden snel worden teruggevonden en worden verwerkt. Een van de interessante opties is het automatisch op laten halen in Evernote van bestanden op een bepaalde locatie (folder op harddrive of in de cloud) en het opslaan in een eigen project notebook. Elke keer als een nieuwe versie van het bestand wordt opgeslagen wordt hiervoor een nieuwe note in Evernote gemaakt. Dat betekent dat er altijd een mogelijkheid is om een eerdere versie terug te vinden en versies onderling te vergelijken.

Een andere mogelijkheid is het doorsturen van e-mail naar specifieke notebooks (eventueel zelfs geautomatiseerd met behulp van tools IFTTT of Zapier) om zo ook de correspondentie rondom een project bij elkaar te houden en te kunnen koppelen aan bestanden of acties.

Meer weten over Evernote en de mogelijkheden die er zijn: p.leenards@idwell.nl