Externe Links over Cognitive Computing

In de afgelopen jaren heeft artificial intelligence als onderwerp een grote stap voorwaarts gemaakt. Na de winst van IBM's Watson in de populaire Amerikaanse quiz Jeopardy en de meer recente overwinning van Google's DeepMind in het bordspel Go staat het onderwerp op de agenda. IBM en andere partijen kiezen voor het begrip 'Cognivite Computing' om artificial intelligence oplossingen in een professionele omgeving aan te duiden. De veronderstelling is dat computers steeds meer in staat zijn om cognitieve processen van mensen over te nemen. Met name het verwerken van grote hoeveelheden data om te komen tot een beslissing is een aspect wat waarschijnlijk beter door computers dan door mensen kan worden gedaan. In andere opzichten wordt gesproken over 'machine learning'. Om de grote hoeveelheden data zinvol te verwerken is het niet genoeg dat een vooraf bedacht en ontworpen script wordt gevolgd. De computer moet leren de data te 'begrijpen' om deze goed te kunnen verwerken. In dit bericht worden allerlei externe artikelen over deze onderwerpen verzameld.

 

Externe Koppelingen (NL)