Muzikale Harvard professor maakt muzikale App voor Alzheimer patiënten

Harvard professor Rudolph Stanzi heeft een App ontwikkeld voor Alzheimer patiënten die de hersenen moet helpen stimuleren. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het muzikale geheugen van patiënten met Alzheimer nog lang intact blijft. Door deze gebieden in de hersenen op de juiste wijze te stimuleren kunnen patiënten mentaal tot rust komen en daardoor beter aanspreekbaar zijn voor hun omgeving. De muziek die wordt gespeeld is gebaseerd op de geboortedatum van de patient en op de beantwoording van een aantal eenvoudige vragen. Het roept herinneringen op die gekoppeld zijn aan de muziek en die kunnen helpen bij het omgaan met de ziekte. De naam van de App is Sparks Memories Radio.

Over De Digitale Curator 26 Artikelen
De Digitale Curator van Idwell verzamelt interessante artikelen, blogs, websites en links die interessant en relevant kunnen zijn voor de discussies op de website van Idwell

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.